NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go

Class 2nd Maths Chapter 14 Solutions – Complete Class 2 Maths Chapter 14 Notes.

NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go

NCERT 2nd Maths Chapter 14, class 2 Maths Chapter 14 solutions

Page 114
How Many Cranes and Swans?

NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Page 114


In the same way, we will add the number of swans and cranes.
Question 1.
How many swans and cranes are there in all?

Answer

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Page 114
Que.  1


The total number of swans and cranes is 70.
One morning, Suraj saw that out of 70 birds only 26 birds were left.
The rest had gone away.

Question 2.
How many birds have gone away?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Page 114
Que.  2


44 birds have gone away.

Practice Time
Question 3.
Rahul scored 23 runs in a cricket match and Dhoni scored 69. How many runs did they make in all?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Page 114
Que.  3


They made 92 runs in all.

Question 4.
Dema sold 48 shawls in a fair. Next day he sold 17 more shawls. How many shawls in all did he sell?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Page 114
Que.  4


Dema sold 65 shawls in all.

Question 5.
Bunnu rabbit can eat 29 carrots In one week. Munnu rabbit can eat 42 carrots in one week. Who eats more in a week, and by how much?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Page 114
Que.  5


Munnu eats 13 more carrots.

Question 6.
Neha is 29 years old. Her mother is 58 years old. How many years older is Neha’s mother?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Page 114
Que.  6


Mother is 29 years older than Neha.

Page 117
Find the Answer
Question 7.
Find the answers of the following:
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  7

Page 118
Catch the Right Bus!
Question 8.
Solve to get the bus number on each card. Match the card with the bus number and see who will sit in which bus.
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  8


NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  8
NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  8

Page 122
Question 9.
Shreya collects the money and writes it in her diary. Help Shreya to find how much money is left at the end of the month.
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  9

Question 10.
Chlldreii of Cha kachak Toll counted the number of trees In the park.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  10


(a) 

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  10 (a)

 trees were more than 

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  10 (a)

 trees. How many more?
Answer.
8 trees.
(b) Draw the tree which is least in number.
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  10 (b)


(c) Draw the tree which is most in number.
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  10 (c)


(d) Children planted some more 

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go
Que.  10 (d)

 trees to make 100. How many more did they plant?
Answer.
25 trees.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 14: Download PDF

NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go

Download PDF: NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 14-Birds Come, Birds Go PDF

Chapterwise NCERT Solutions for Class 2 Maths :


About NCERT

The National Council of Educational Research and Training is an autonomous organization of the Government of India which was established in 1961 as a literary, scientific, and charitable Society under the Societies Registration Act. Its headquarters are located at Sri Aurbindo Marg in New Delhi. Visit the Official NCERT website to learn more.