NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 12-Give and Take
NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 12-Give and Take

Class 2nd Maths Chapter 12 Solutions – Complete Class 2 Maths Chapter 12 Notes.

NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 12-Give and Take

NCERT 2nd Maths Chapter 12, class 2 Maths Chapter 12 solutions

Page 90

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 90


Now you find how many necklaces and loose beads the other children take.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 90

Page 92
Practice Time
Question 1.
How many beads are taken by Razia and Sonu?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 1


47 beads are taken by Razia and Sonu.

Page 95
Add by writing and also without writing
Question 2.
How many beads do they have together?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 2

How Many More Beads?
Question 3.
How many more beads do they have in the following?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 3

Page 98
Practice Time: Also do it in your mind
Question 4.
Tanisha has 17 pencils. Siya has 25 pencils. How many pencils are there in all?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 4

Question 5.
In Muneeza’s class, there are 13 English storybooks and 22 Hindi storybooks. How many storybooks are there in all?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 5

Question 6.
Sakshi has 23 fruits. She ate 15 fruits. How many fruits are left?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 6

Question 7.
Daljeet has 35 marbles. Arvind has 25 marbles. How many marbles do they have in all?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 7

Question 8.
Nisha has 32 bangles. Sukhi has 16 bangles. How many more bangles does Nisha have?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 8

Venkatesha’s Canteen
Question 9.
Help Venkatesha to make the bills.
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Page 92
Que. 9

Page 102
Question 10.
I have to pay 31 rupees, but I have ₹40. So, find out how much money I get back.
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Que. 10


I will get back 9 rupees.

Page 103
Practice Time
Question 11.
Shekhar has 32 rupees. He bought a ball for 17 rupees. How much money is left with him?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Que. 11

Question 12.
Soni bought biscuits for 24 rupees and a packet of chips for 16 rupees. How much money will she pay?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Que. 12

Question 13.
Fantoosh had 64 rupees. He spent 39 rupees at the fair. How much money is left with him?
Answer.

NCERT Solutions for Maths: Chapter 12-Give and Take 
Que. 13

NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 12: Download PDF

NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 12-Give and Take

Download PDF: NCERT Solutions for Class 2nd Maths: Chapter 12-Give and Take PDF

Chapterwise NCERT Solutions for Class 2 Maths :


About NCERT

The National Council of Educational Research and Training is an autonomous organization of the Government of India which was established in 1961 as a literary, scientific, and charitable Society under the Societies Registration Act. Its headquarters are located at Sri Aurbindo Marg in New Delhi. Visit the Official NCERT website to learn more.